Tancar
#OCUPACIO2023
11/11/2021

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació tanquen una edició marcada per la recuperació econòmica

La recuperació ja està en marxa i tornen a bategar les oportunitats laborals, els projectes d’emprenedoria i l’activitat empresarial a la ciutat. Així ho han evidenciat, el Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació -promoguts per l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa amb el suport d’altres institucions públiques i entitats- que han tancat avui portes al recinte firal de Montjuïc. Tots dos salons han aplegat 9.872 visitants amb ganes de potenciar el seu talent i de reinventar-se professionalment, així com de crear i fer créixer negocis innovadors, resilients i amb impacte positiu.

Els dos esdeveniments, amb públics diferents però sinèrgies comunes, han exercit de catalitzadors de nous projectes empresarials i d’oportunitats d’ocupació en reunir en un mateix espai les eines, acompanyament i ajuts oferts pels diferents agents públics i privats promotors de l’activitat econòmica del territori i en presentar tots els recursos i serveis ocupacionals de la ciutat.

Per al primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, “la creació d’ocupació és una de les prioritats per a Barcelona, que té un fort ecosistema emprenedor, universitats, centres de formació i de recerca, empreses i talent local i internacional per trobar respostes al reptes d’avui i construir un model econòmic sostenible i inclusiu. La celebració del Bizbarcelona i el Saló d’Ocupació han estat de gran utilitat a l’hora d’impulsar nous negocis i contribuir a crear  més llocs de treball inclusius i de qualitat”.

Activitats amb ampli seguiment

En aquest sentit, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació han presentat la innovació i el talent com a palanques que han d’ajudar a aconseguir aquests objectius en les més de 360 activitats programades els darrers tres dies.

Bizbarcelona ha celebrat més de 120 conferències amb la intervenció de 300 ponents. Els temes amb més seguiment han estat relacionats amb la creació empresarial, les start-ups i la retenció del talent. Els prop de 50 tallers sobre solucions per a la transformació digital; tècniques de gestió; innovació i productivitat empresarial; i estratègies per captar, gestionar i motivar el talent a l’empresa han estat molt participatius.

Els stands de les entitats promotores de l’esdeveniment han atès milers de consultes, especialment relacionades amb ajuts i recursos públics per a la constitució de noves empreses, viabilitat de projectes, formació. A banda s’han celebrat diverses activitats de networking organitzades per col·legis professionals, gremis i entitats sectorials.

Oficis, talent digital i oportunitats

Pel que fa al Saló de l’Ocupació, han tingut gran èxit els nous itineraris personalitzats amb 800 recorreguts realitzats, les diverses propostes per donar a conèixer oficis i professions, els escapes rooms on s’ha ensenyat de forma lúdica a preparar una entrevista de feina, així com les xerrades sobre com fer un videocurriculum i l’assessorament en temes de drets laborals.

També han tingut molt d’interès les IT Talks organitzades per Barcelona Activa, enfocades a explicar els perfils professionals tecnològics més demandats, i el talent inclusiu ha estat present a l’espai de la fira “si i millor” que ha concertat entrevistes laborals a persones amb discapacitat en cerca de feina.

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació estan organitzats per Fira de Barcelona i promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i compten amb la implicació i suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, PIMEC, la Cambra de Comerç i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La propera edició conjunta de Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació tindrà lloc a la tardor de 2022.

Barcelona, 11 de novembre de 2021

Fotografies disponibles aquí

Albert Sas – Maria Dolors Herranz
Tel. 932332378 – 2541
asas@firabarcelona.com – mdherranz@firabarcelona.com