Tancar
#OCUPACIO2023
27/10/2022

Bizbarcelona reunirà 190 experts per impulsar l’emprenedoria i actualitzar els negocis

Com finançar un projecte en fase inicial? Què cal tenir en compte en un elevator pitch? Com aplicar la innovació oberta a l’empresa? Què fer perquè una proposta de valor triomfi? Quins errors cal evitar a l’hora d’emprendre? Aquestes i altres moltes qüestions tindran resposta a Bizbarcelona, l’esdeveniment referent per a l’emprenedoria, pimes i el talent local, que el 9 i 10 de novembre desenvoluparà un programa amb més de 120 activitats per inspirar nous negocis i transformar l’activitat econòmica.

Entre els 190 ponents convidats figuren experts en emprenedoria, creixement i gestió empresarial, innovació, màrqueting i xarxes socials, finançament, gestió del talent o tendències. També coachs motivadors, representants de les entitats que promouen l’activitat econòmica i ocupacional, així com persones emprenedores i empresàries que explicaran les seves experiències en primera persona.

En el programa destaquen noms com Noelia Morales, fundadora de la firma de llenceria “Anna Bonny” per a dones tractades amb una mastectomia; Jorge Sandua i Joan Alvares, creatius dels Putos Modernos; Silvia Bueso, coach i experta en l’art de demanar; Fran Iglesias, director general de la Fundació Épica de La Fura dels Baus; Amanda Gutiérrez, presidenta de Futpro; Monica Mendoza, formadora en vendes; Jordi Reche, especialista en llenguatge no verbal; Joan Riera, consultor d’emprenedoria, Anna Majó, directora de Projectes d’Innovació Empresarial a Barcelona Activa o Jordi Urbea, vicepresident d’Ogilvy Spain.

D’aquesta manera, a la pròxima edició de Bizbarcelona es podran conèixer històries d’èxit tant de persones que han fet propostes innovadores en el seu sector com d’altres que, amb perspectiva, reconeixen i avisen sobre errors comesos a l’hora d’emprendre. També la visió d’experts sobre les claus per digitalitzar una empresa, fixar preus, vendre més, trobar finançament, implementar tecnologies com el blockchain, generar negocis basats en l’economia circular o en l’economia social, beneficiar-se d’avantatges fiscals com autònom, o evitar cibercrisis.

L’entrada de les pimes al metavers, com fer créixer negocis gràcies a Instagram o Tik Tok, l’augment de la resiliència empresarial en temps de canvi, el lideratge femení o la innovació d’impacte són altres dels temes d’interès.

Workshops, asesorament i networking
A més de conferències, al Bizbarcelona serà possible obtenir assessorament personalitzat de tècnics i experts que resoldran dubtes sobre qüestions relacionades amb projectes d’emprenedoria i gestió empresarial. També es desenvoluparan més de 40 workshops, tallers i activitats de networking per descobrir idees i noves habilitats, conèixer altres maneres de fer les coses o ampliar la xarxa de contactes professionals.

Hi haurà tallers, per exemple, per aprendre a fer un elevator-pitch davant d’inversors, realitzar campanyes de publicitat on-line, analitzar models de negoci o crear propostes de valor que triomfen.

Talent: Com aprofitar-lo i gestionar-lo

Per tercer any consecutiu, Bizbarcelona coincideix de nou amb el Saló de l’Ocupació, fira que proporciona informació, recursos, eines i assessorament individualitzat sobre sortides professionals, autoocupació, reinvenció professional o accés al mercat laboral, que aporta, al seu torn, unes 100 activitats. L’àrea comuna als dos esdeveniments estarà dedicada al talent.

Allà persones emprenedores, pimes i start-ups poderan descobrir els perfils professionals que millor s’adapten als seus projectes, així com aprendre bones pràctiques per incorporar, gestionar, retenir i aprofitar tots els tipus de talent (femení, inclusiu, jove, sènior, digital…) que ofereix Barcelona i la seva àrea d’influència.

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació –que ocuparan el palau 1 del recinte de Montjuïc–, estan organitzats per Fira de Barcelona, promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i tenen el suport de la Diputació de Barcelona, Pimec, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTIVITATS aquí

ACREDITACIONS DE PREMSA aquí

Barcelona, 27 d’octubre de 2022

Maria Dolors Herranz – Albert Sas
Tel. 93 233 25 41 – 23 78
mdherranz@firabarcelona.com
asas@firabarcelona.com