Tancar
#OCUPACIO2023
02/11/2022

El Saló de l’Ocupació mostra les darreres tendències del món laboral i guia sobre noves oportunitats i professions de futur

El Saló de l’Ocupació es consolida com la cita amb una de les ofertes més àmplies i completes del país per aquelles persones que volen canviar de rumb professional o que estan buscant feina. Assessorament personalitzat, demostracions d’oficis, escape room per guanyar un procés de selecció, trobar feina a través de tik tok o conferències per descobrir les professions de futur són  algunes de les més d’un centenar d’activitats amb les quals el certamen vol contribuir a generar noves oportunitats i punts de trobada entre empreses i persones que cerquen un canvi professional.

Per fer-ho possible, del 9 al 10 de novembre al Palau 1 del recinte de Montjuïc, el Saló de l’Ocupació ha dissenyat un complet programa d’activitats a través de quatre àrees temàtiques: Orienta’t, Descobreix, Prepara’t i Talent. Així,  l’espai Orienta’t  oferirà assessorament personalitzat de la mà de més de 30 entitats públiques i privades especialitzades en l’àmbit laboral que ajudaran els assistents a enfocar el seu itinerari professional, tant si busquen la primera feina com si estan reorientant la seva carrera. També proposaran itineraris adaptats als interessos de cadascú per tal de poder aprofitar millor les oportunitats que ofereix el Saló.

Mentrestant, al Descobreix es donaran a conèixer oficis i professions, de manera vivencial. Així, es faran tallers i demostracions de perruqueria, imatge personal, decoració floral o cocteleria, entre d’altres. També hi haurà conferències per apropar el públic a les possibilitats que ofereix la Formació Professional i la FP Dual, així com una sessió que abordarà com la tecnologia està transformant el món laboral. Igualment, qui tingui més dubtes podrà fer el test d’interessos professionals que l’ajudarà a identificar les ocupacions més afins a les seves motivacions, i rebre assessorament sobre l’oferta formativa per accedir a la seva ocupació d’interès.

De la seva banda, l’espai Prepara’t estarà adreçat a les persones  que busquen feina. S’organitzaran conferències, tallers i dinàmiques de grup per treballar l’estratègia de recerca de feina o preparar les eines de contacte amb les empreses. Entre les activitats programades, també destaca un escape room que simularà un procés de selecció laboral, xerrades sobre Tik Tok i Instagram com a eines per cercar feina, com fer servir correctament el LinkedIn, tallers per preparar i practicar l’elevator pitch o sobre com superar una entrevista en anglès. L’espai comptarà amb punts d’assessorament per l’elaboració del currículum i tallers específics per preparar i enregistrar el videocurrículum.

Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, units pel talent

El Saló de l’Ocupació se celebra un any més amb Bizbarcelona, el saló per a l’emprenedoria, autònoms, pimes i startups. Tots dos esdeveniments compartiran l’àrea Talent on s’organitzaran activitats per conèixer la transformació del mercat de treball actual, quins perfils necessiten actualment les empreses, els sectors amb més potencial de creació d’ocupació o eines per desenvolupar habilitats. Així, es realitzaran conferències sobre tendències tecnològiques i inclusives, casos de bona gestió del talent en empreses; sessions que visibilitzaran experiències d’economia social i solidària, o xerrades sobre sectors que demanden nou talent, com el turisme, la indústria 4.0, els videojocs o l’economia blava, entre d’altres, a més de tallers que desmuntaran estereotipis de gènere relacionats amb algunes professions. També s’hi ubicarà l’espai Connecta, per presentar candidatura a les ofertes de feina gestionades per Barcelona Activa.

En aquest espai s’integrarà, un any més, la fira “Sí, i Millor“ que organitza FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) per facilitar entrevistes entre persones amb discapacitat i empreses interessades a contractar-les, a més de xerrades sobre la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació –que ocuparan el Palau 1 del recinte de Montjuïc–, estan organitzats per Fira de Barcelona, promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i tenen el suport de la Diputació de Barcelona, Pimec, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Barcelona, 2 de novembre de 2022

ACREDITACIONS DE PREMSA aquí

CONSULTA EL PROGRAMA aquí

FOTOS (edició 2021) aquí

Albert Sas Gimeno – Maria Dolors Herranz
932332378 – 932332541
asas@firabarcelona.commdherranz@firabarcelona.com