Tancar
#OCUPACIO2023
04/07/2022

La connexió Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació potencia les oportunitats empresarials i laborals

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació preparen la seva tercera edició conjunta amb el focus posat en ajudar les persones a desenvolupar noves oportunitats empresarials, professionals i laborals. Els dos esdeveniments, que enguany intensifiquen les sinergies entre sí amb més d’un centenar d’activitats, serveis d’orientació, tallers de formació, conferències i xerrades, tornen plegats amb l’objectiu de potenciar el talent i dinamitzar les economies locals.

Tots dos salons, que se celebraran el 9 i 10 de novembre al recinte de Montjuïc, estan organitzats per Fira de Barcelona i promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i compten amb la implicació de la Diputació de Barcelona, Pimec, lÀrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. Enguany posaran, més que mai, les persones al centre de les seves propostes amb l’objectiu d’oferir informació i solucions adaptades a tothom qui vulgui emprendre o transformar un negoci, enfocar el seu perfil professional i millorar l’horitzó laboral. Comptaran amb una àrea d’estands, espais de conferències, workshops i assessoraments, a més de la zona comuna dedicada a potenciar, orientar i connectar el talent.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i president del Bizbarcelona, ​​Jaume Collboni, assegura: “Aquests salons són una mostra del talent que alberga la nostra ciutat i volem contribuir a enfortir-lo i potenciar-lo, a través de totes les activitats, connexions i coneixements que ofereixen. Des de l’Ajuntament, a més, mantenim el suport a les persones que busquen feina o volen millorar la seva ocupabilitat, i l’aposta per enfortir el teixit econòmic, posant-nos al costat de les empreses, emprenedors i emprenedores, i professionals autònoms”.

Talent, el comú denominador

Tot i mantenir la seva singularitat i activitats pròpies, enguany, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació mostraran una major integració amb el canvi d’ubicació al Palau 1 del recinte firal, obrint al públic visitant un gran ventall de possibilitats, ordenades en funció dels seus interessos, perfils i expectatives. A més, després de l’èxit de l’any passat, es potencia l’àrea TalentxBCN on conflueixen les propostes comunes de tots dos salons.

Dins d’aquesta àrea compartida, hi haurà una zona expositiva formada per empreses i entitats amb recursos i serveis per a desenvolupar i captar talent; dos espais polivalents per a fer activitats adreçades a connectar persones, empreses i el món de l’emprenedoria, fer dinàmiques de networking o presentar sectors que ofereixen oportunitats laborals; una sala de conferències on s’impartiran xerrades inspiracionals sobre tendències o coaching; i un programa de tallers enfocats a desenvolupar noves habilitats i capacitats com ara el lideratge, el treball en equip o la negociació, entre d’altres.

També s’inclourà la firaSí i Millor que organitza la FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) per facilitar entrevistes entre persones amb discapacitat i empreses interessades en contractar-les, a més de xerrades sobre la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Barcelona Activa, conjuntament amb altres entitats ocupacionals, oferirà atenció personalitzada a qui busqui feina, vulgui millorar el seu futur professional o necessiti orientació laboral, mentre que les entitats promotores del Bizbarcelona donaran consell específic a persones emprenedores, autònoms, i pimes sobre àrees relacionades amb els negocis i la gestió empresarial.

Propostes a mida de cada públic

Independentment d’aquesta confluència, cada saló manté en el seu punt de mira les necessitats dels seus respectius públics objectiu. Així, Bizbarcelona permetrà conèixer i connectar amb l’ecosistema emprenedor i empresarial de la ciutat, identificar recursos, veure tendències que impacten en els nous negocis i inspirar-se amb les experiències d’altres. Tindrà un espai expositiu amb estands d’entitats públiques i privades que treballen en l’acompanyament, formació i impuls de l’emprenedoria i l’activitat econòmica, així com d’altres d’empreses i startups amb solucions innovadores i serveis bàsics per a pimes o per a persones que volen engegar un negoci.

En la seva vessant congressual repartirà en tres auditoris conferències sobre digitalització, finançament, internacionalització, màrqueting i vendes, distribució i logística, estratègia empresarial, ODS, innovació, startups o noves oportunitats, entre d’altres temes. Així mateix, enguany donarà més protagonisme als workshops, tallers pràctics per desenvolupar habilitats i nous coneixements per emprendre amb un format més interactiu.

Per la seva banda, el Saló de l’Ocupació potenciarà la seva vocació de servei en l’àmbit laboral. Ho farà a través de tres grans àrees: Orienta’t, Descobreix i Prepara’t on oferirà multitud de propostes d’informació i assessorament a càrrec de les entitats ocupacionals de Barcelona, demostracions d’oficis, contacte amb entitats del tercer sector i presentació d’opcions laborals de futur, a més de xerrades i tallers per descobrir les eines i estratègies més adequades a cada perfil l’hora de buscar feina o reinventar-se professionalment.

L’accés per visitar Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació és gratuït, previ registre online que s’obrirà després de l’estiu.

Barcelona, 4 de juliol de 2022

Maria Dolors Herranz – Albert Sas Gimeno
Tel. 932332541 – 932332378
mdherranz@firabarcelona.com – asas@firabarcelona.com