Tancar
#OCUPACIO2023
10/11/2022

El Saló de l’Ocupació i Bizbarcelona fan emergir el talent de la ciutat i dinamitzen feina i negocis

Barcelona té molt talent. És una ciutat emprenedora i amb oportunitats laborals com s’ha evidenciat al Saló de l’Ocupació i Bizbarcelona que acaben de tancar portes al recinte firal de Montjuïc. Ahir i avui, tots dos salons -promoguts per l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa – han sumat prop de 12.000 visitants interessats en preparar-se i trobar opcions professionals en una economia més diversificada, així com en descobrir noves solucions per a crear i fer créixer negocis innovadors.

Adreçats a públics diferents però amb sinèrgies compartides, tots dos esdeveniments han reunit en un mateix espai tots els recursos i serveis ocupacionals de la ciutat així com les eines, acompanyament i ajuts oferts pels diferents agents públics i privats vinculats a l’emprenedoria i l’activitat econòmica local.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha valorat molt positivament aquesta edició: “Tenim com a prioritats seguir creant ocupació de qualitat i potenciant l’ecosistema emprenedor i l’activitat econòmica de la ciutat perquè ningú quedi enrere. Aquests dos esdeveniments són una de les eines més efectives que tenim per aconseguir-lo en tant que posen a l’abast de tothom tant els recursos que apropen la ciutadania a noves oportunitats laborals com les eines que permeten innovar a les empreses”.

En aquest sentit, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació s’han focalitzat enguany en el talent com un dels grans actius de la ciutat per reactivar l’economia. Per això, s’han programat durant dos dies més de 200 activitats entre conferències, tallers, demostracions i networking, amb la participació de prop de 300 ponents. , així com espais per a l’orientació, descoberta i preparació per accedir al mercat laboral.

A les conferències de Bizbarcelona, els temes amb més seguiment han estat els relacionats amb les vendes, la gestió del talent o la motivació per emprendre. Els tallers, dedicats a la digitalització d’empreses, comunicació, xarxes socials, i innovació i altres temàtiques, s’han consolidat com un dels eixos principals de l’esdeveniment.

Les promotores i altres entitats participants han assessorat prop de 2.000 persones sobre viabilitat del projectes empresarials, els ajuts i recursos públics per a la constitució de noves empreses, així com sobre orientació laboral. A banda, les sessions de networking de col·legis professionals i entitats han generat més de 2.500 entrevistes.

Oficis i professions més demandats
Pel que fa al Saló de l’Ocupació, han tingut un gran seguiment les diverses propostes per donar a conèixer oficis i professions amb demanda de ma d’obra com ara la construcció, els flequers, la hostaleria o els agents forestals; els escapes rooms on s’ha ensenyat a superar processos de selecció, així com les xerrades sobre oportunitats laborals en sectors en auge com l’economia blava, la logística, el turisme, la alimentació o els videojocs.

També han tingut molt d’interès els tallers per fer un videocurriculum, els tests d’interessos professionals o de competències digitals organitzats per Barcelona Activa, els itineraris d’orientació laboral i els marketplaces amb ofertes de feina. Paral·lelament, el talent inclusiu ha estat present amb la fira “Sí, i millor” que organitzada per FECET ha concertat entrevistes laborals per a persones amb discapacitat.

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació estan organitzats per Fira de Barcelona i promoguts per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i compten amb la implicació i suport de la Diputació de Barcelona, PIMEC, la Cambra de Comerç i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La propera edició de Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació tindrà lloc a la tardor de 2023.

Barcelona, 10 de novembre de 2022

Albert Sas – Maria Dolors Herranz
Tel. 932332378 – 2541
asas@firabarcelona.com – mdherranz@firabarcelona.com